sunhairart.blogg.se

Detta kommer vara en blogg som handlar om våran frisör salong Sun & Hair Art i Lindome. Vi kommer skriva om vad som händer hos oss, vad vi gör, vilka kurser/visningar vi är på och självklart tävlingar och vad som är vinster och vem som vinner!

Underbara våren

Kategori: Allmänt

Hejsan!
 
Idag var det verkligen en grå och trist dag, idag längtar vi mer än någonsin till våren. Känner ni er extra trötta i kropp och knopp eller ser håret mer glanslöst ut än vanligt? Så har vi lösningen för er. :)
Hårolgi som vi jobbar med har vi allt från schampon vi blandar till själva, inpackningar, stylingprodukter samt våra vitaminer och mineraler. Samt våran acerola drink som vi verkligen kan rekomendera. Som innehåller naturligt c-vitamin.
 
 
C-vitamin förebygger stress och infektioner ( till exempel influensa) och underlättar läkning av sår och andra hudskador,och som krydda på moset så är den himmelskt god.
 
E.F.A -OIL är en blandning av vegetabiliska oljor som innehåller halter av viktiga omättade och fleromättade essentiella fettsyror.
Använd oljan i sallader som dressing eller som rent kosttillskott. Oljan är bra för dig som äter för lite grönsaker , har torr hud eller hårbotten, har nagelsprickor, eller lider av håravfall, psoriasis eller acne. Eller om du äter en ensidig kost har hårbottenproblem eller är äldre.
 
På söndag den 1 mars åker vi på kurs och utbildar och lär oss mer av vårat Hårologi koncept har öppet på måndag som vanligt.
Vi har även lediga tider kvar på salongen denna veckan om ni vill ha klipp/färg eller sol tider så finns det
Välkomna att boka tid hos oss!
 
Med Varma Hälsningar vi tjejer på Sun & Hair Art
 
 
 

Fakta om sol D-vitamin och solarium

Kategori: Allmänt

Vi har nu fått ett nytt solarium på vår salong och med det vill vi nu informera lite kort om sol och D-vitamin vad det gör med vår kropp.

D-vitamin?

* Över 50,000 studier visar att D-vitamin är viktigt för hälsan.
* D-vitamin minskar risken för olika sjukdomar så som olika cancerformer, MS, diabetes och benskörhet m fl.
* i över 100 år har det varit känt att sol och D-vitamin är avgörande för en frisk benmassa.
* Vart fjärde barn under 8 år har D-vitaminbrist.

Sol och D-vitamin?

* Svenskarna tillhör det 2 procent av världsbefolkningen som får minst solljus och drabbas mer av D-vitaminbrist.
* 80% av vårt D-vitamin intag kommer från solen, men det är bara under maj-aug som kroppen får tillräckligt med D-vitamin p.g.a att det är då solen står som högst.
* Om du skulle försöka ersätta D-vitaminintaget med mat så skulle du få äta mängder av fet fisk, t ex 5 kg lax varje dag!
* Solarier är en bra källa till D-vitamin.
* Uv-ljus förbättrar vårt immunförsvar.

Sol och solarium?

* Du får samma UV ljus av solen som du får av ett solarium
* Solarium är som solen vid middagstid, en helt vanlig sommardag.
* Två semesterveckor i Thailand motsvarar 250 solariesolningar á 20 minuter.
* Sol i måttliga doser är varken farligt eller cancerframkallande anser professor Johan Moan som är ledande forskare inom solning, cancer och D-vitamin.

Vi på Sun & Hair Art önskar er hjärtligt Välkomna!