sunhairart.blogg.se

Detta kommer vara en blogg som handlar om våran frisör salong Sun & Hair Art i Lindome. Vi kommer skriva om vad som händer hos oss, vad vi gör, vilka kurser/visningar vi är på och självklart tävlingar och vad som är vinster och vem som vinner!

Härlig vecka!

Kategori: Allmänt

Denna veckan startades med att vi var på klippkurs med Lanzas tekniker Johan, vi var i Mölndal tillsammans med Salong Härligheten i deras mysiga salong och övade upp våra klippförmågor och stylingssätt. Det var mycket inspirerande och kul. Vi hade även flera modeller med oss som Johan visade vad han tyckte och hur han klipper snygga frisyrer som är i modet idag, allt ifrån skägg till långt uppklippta frisyrer.
Vi vill tacka våra tre modeller som kom ifrån våran salong; Niklas, Lisa och Thomas!

Måndag den 3/3 är vi på Kurs med märket Hårologi och har därför stängt men är tillbaka redan på tisdag 4/3 igen 9-18

Välkomna in och få veta om vad som är modefrisyrerna just nu! :)
Trevlig Helg
/Therese, Carolina, Cecilia & MalinKärlekens månad!

Kategori: Allmänt

Hej alla kära!
 
Februari är kärlekens månad, därför för det är då "Alla Hjärtans Dag" firas!
Den 14 februari träffas kärleksfulla och förälskade människor varandra över hela världen. Blommor, Alla Hjärtans Dag- kort och allt möjligt skickas jorden runt för att få visa sin kärlek!
 
Men vet ni vart denna fanastiska historia kommer ifrån? Tror säkert att de flesta av er har hört talas om Valentin/ Sankt Valentin. Denna man är fortfarande lite okänd och man är lite oklar om vem har egentligen var men det man vet är att han ville att kärleken skulle uppmärkas mera. Han vigde unga par under flera år i hemlighet från dåtidens Roms kejsare Claudius II som hade förbjudit detta "vansinne". Tyvärr kommer kejsaren på honom och han blir en martyr. Han sitter infängslad innan sin avrättning, men ändå lyckades smuggla ut ett kärleks brev / kärlekskort till fångväktarens dotter om han var hemligt förälskad i, vilket då blev det första "Alla Hjärtans Dag"- kortet.
Varför man ger blommor på Alla Hjärtans Dag är för att det finns även berättelser om hur Sankt Valentin plockade stora buketter i sin trädgård till de unga paren han vigde som symbol på deras kärlek.
 
Vi firar Alla Hjärtans Dag i februari ( den 14/2), därför att det är i mitten av denna månaden som de flesta flyktfåglar kommer tillbaka hem och träffar sin älskade för parning, detta snappde människorna upp och ville också hitta sin älskade/ Valentin och leva kärleksfullt med i minst 1 år.
 
På senare år har presenter och paket också blivit väldigt populärt att ge till den man älskar på Alla Hjärtans Dag. Har du någon som ditt hjärta klappar för? Då har vi massa fina presenter för just din älskade! :)
 
Hoppas ni får en otroligt bra Alla Hjärtans Dag!
 
Sedan vill vi bara berätta att om en vecka, måndag den 17/2 kommer vi vara på klippkurs i mölndal tillsammans med Salong Härligheten. Då kommer vi ha stängt men är tillbaka på tisdag 18/2 igen kl 9-18
Även måndag den 3/3 har vi stängt pga kurs, men är även där tillbaka dagen efter tisdag den 4/3 kl 9-18  
 
Ta vara nu på varandra och var inte rädda för att visa er förälskelse! :)
/Therese, Carolina, Cecilia & Malin