sunhairart.blogg.se

Detta kommer vara en blogg som handlar om våran frisör salong Sun & Hair Art i Lindome. Vi kommer skriva om vad som händer hos oss, vad vi gör, vilka kurser/visningar vi är på och självklart tävlingar och vad som är vinster och vem som vinner!

Ny vecka, nya kunskaper!

Kategori: Allmänt

Hej våra kära läsare!
 
I helgen som varit var våran elev Malin och våran nyaste kollega på grundkurs med Hårologi så nu är vi alla på salongen "hårologer"!
 
Det vi gillar med Hårologi är att det är:
- Svensk tillverkat
- Ej testade på djur
- Miljömärkt (flera produkter är t.o.m med på "positiva listan")
 
"Positiva Listan" är miljömärket i Danmark. Men bara det att i Danmark så är det väldigt höga krav få komma med på positiva listan, det är den svåraste miljölistan att komma med på vilket vi som hårologer är väldigt stolta över att flera produkter från hårologi har kommit med på.
 
Som hårolog är man expert på håret & huden. Vi har alltifrån handcreme till ett skräddarsytt shampoo som är till för just dig!
 
Det vi blev påminna på kursen var också hur viktigt det är att borsta håret varje dag, det är lika viktigt som att borsta tänderna! Sen ska man inte ha vilken borste som helst, utan en äkta svinhårsborste.
Den reder ut och stimulerar hårbotten samtidigt, sen för dig som tycker att du får fet hårbotten snabbt är det att borsta som är det bästa medlet. Då borstar du ut "fettet" på längderna vilket längderna tar åt sig och håller sig friska på, plus att du kan vänta minst en extra dag med att tvätta det! :)
 
Man ska ALLTID borsta innan man går i och duschar, för håret tar mer skada om man borstar det i blött.
Innan du går in i duschen tar du och borstar igenom håret ordentligt, sedan går du in och shamponerar och lägger i conditioner, när du är klar går du ut och handukstorkar håret, sen när du ska reda ut det använder du en bredtandad kam. Då får både du med rakt och du med lockar ditt hår på bästa sätt!
 
 
Välkomna in för att veta mer!
/Therese, Carolina, Cecilia & Malin